View unanswered posts | View active topics It is currently Sun Jun 16, 2019 3:47 pm



Reply to topic  [ 10 posts ] 
 Guest network error after restore [SOLVED] 
Author Message

Joined: Fri Jul 23, 2010 12:08 am
Posts: 39
Location: Prato, Italy
Reply with quote
Post Guest network error after restore [SOLVED]
I have installed ESXi on a USB key then I readded the VMs to the Inventory.
But now I have problems with network in guests.
For example, in a Windows 7 64bit guest, the NIC can't get network settings via DHCP and if I set them manually, if I try to surf to http:/www.google.com, I get the folling error:

Error message: 400
Bad Request: Your client has issued a malformed or illegal request


If I ping http://www.google.com the host is reacheable and all the packets are received.
I have already tried to reassign a new NIC (Intel E1000) to the Guest but the problem persists.
I checked the Networking settings of the host and everything seems OK
Image

What should I check?



EDIT: I have already checked this two threads
Suddenly I can't use the internet with my VM's
Is it still required to virtual BusLogic SCSI adapter for XP
I booted also an Ubuntu Server, I can ping http://www.google.com but if I try to connect with PuTTY, I get the error:

Incoming packet was garbled on decryption


Last edited by Spike on Sat Feb 19, 2011 9:38 am, edited 1 time in total.



Wed Feb 16, 2011 1:26 am
Profile
Site Admin

Joined: Mon Mar 16, 2009 10:13 pm
Posts: 3880
Reply with quote
Post Re: Guest network error after restore
What sort of NIC are you running this through? How are VM to VM communications? Can the ESXi host download something (use wget in the console)?

You mention a restore, what exactly happened around that? Is this strictly a standalone host or have you used vCenter with it and perhaps vShield Zones?

_________________
Dave Mishchenko
VMware vExpert 2009-2013
Image
Now available - VMware ESXi: Planning, Implementation, and Security
Also available - vSphere Quick Start Guide


Thu Feb 17, 2011 1:53 am
Profile

Joined: Fri Jul 23, 2010 12:08 am
Posts: 39
Location: Prato, Italy
Reply with quote
Post Re: Guest network error after restore
Thanks for the answer Dave!

I tried to change the E1000 with the VMXNET 3 but the problem persists.
I tried to re-create the .vmx file but nothing.
I tried to power on 2 other VMs (Ubuntu Desktop and Fedora) and... the network works!
So the problem is either in the host that deliberately blocks the Windows 7 and Ubuntu Server VM or in the VMs themselves.

If I use wget from the host, it works and even I can reach it via SSH from internet.

I moved my installation from hard disk to USB key. The hard disk has been formetted and then added as a datastore.
It is a standalone host, with free license, I don't have vCenter and I don't know what is vShield Zones :/

What do you mean with "VM to VM communications"?
They are all in the same vSwitch 0 and in the same Virtual Machine Port Group as you can see in the screenshot posted above.



PS: take a look at PMs! ;)



EDIT: I re-added another VM, a Windows Server 2008 R2, and it is affected by the same problem :(


Thu Feb 17, 2011 2:06 am
Profile

Joined: Tue Dec 28, 2010 1:21 pm
Posts: 43
Reply with quote
Post Re: Guest network error after restore
will dnsflush work? with a ipconfig /release and ipconfig/renew?

_________________

Manny

AMD Athlon II X4 620 Processor / M4A78T-E Motherboard, AM3 processor.
- 8 GB RAM
- WD Caviar Green WD10EARS 1TB 5400 RPM 64MB Cache SATA 3.0Gb/s
- Intel PWLA8391GT 10/ 100/ 1000Mbps PCI PRO/1000 GT


Thu Feb 17, 2011 10:15 am
Profile
Site Admin

Joined: Mon Mar 16, 2009 10:13 pm
Posts: 3880
Reply with quote
Post Re: Guest network error after restore
Can the VMs on the host communicate with each other OK? Are you using a custom oem.tgz file?

_________________
Dave Mishchenko
VMware vExpert 2009-2013
Image
Now available - VMware ESXi: Planning, Implementation, and Security
Also available - vSphere Quick Start Guide


Thu Feb 17, 2011 10:33 am
Profile

Joined: Fri Jul 23, 2010 12:08 am
Posts: 39
Location: Prato, Italy
Reply with quote
Post Re: Guest network error after restore
@mannyeng: what do you mean? In the host?
I don't have any problem there as I can even reach it from internet.

@Dave: if I set network settings manually, both Windows 7 and WinServer2008 can ping either LAN or google.com and they can browse each other shared folders!
It seems that this 3 VMs (Win7, WinServer2008, Ubuntu Server) are in a different LAN (I don't know how to call it :P).
Yes, I use a custom oem.tgz:
http://www.mediafire.com/?7cv53v9v1ilvtgl
(I couldn't attach it in the forum because is larger than 2MB)


Thu Feb 17, 2011 12:01 pm
Profile
Site Admin

Joined: Mon Mar 16, 2009 10:13 pm
Posts: 3880
Reply with quote
Post Re: Guest network error after restore
So with a static IP you're fine, but DHCP doesn't work (either in getting an address or browsing)?

_________________
Dave Mishchenko
VMware vExpert 2009-2013
Image
Now available - VMware ESXi: Planning, Implementation, and Security
Also available - vSphere Quick Start Guide


Fri Feb 18, 2011 2:39 am
Profile

Joined: Fri Jul 23, 2010 12:08 am
Posts: 39
Location: Prato, Italy
Reply with quote
Post Re: Guest network error after restore
With static IP I can browser other VMs but I get the same error from http://www.google.com with different browsers:

Error message: 400
Bad Request: Your client has issued a malformed or illegal request


With DHCP I get an IP address like this:
169.254.53.2
255.255.0.0

Yesterday evening I tried to move "Win 7" from "VM Network" to "VM Network 2" and then again to "VM Network" but the problem persists.

I don't know if it can be useful but this is my /etc/hosts

Code:
# Do not remove the following line, or various programs
# that require network functionality will fail.
127.0.0.1       localhost.localdomain localhost
::1             localhost.localdomain localhost
192.168.0.100   esxi.local esxi


Attached you can find "Win 7.vmx"...

I'm out of ideas :/


Attachments:
Win 7.txt [3.17 KiB]
Downloaded 289 times
Fri Feb 18, 2011 2:57 am
Profile

Joined: Fri Jul 23, 2010 12:08 am
Posts: 39
Location: Prato, Italy
Reply with quote
Post Re: Guest network error after restore
Problem solved! It was all related to the NIC driver -_-
The only one that works for me, it is the one provided by frutis here.

I replied also in the thread RTL8111/8168 and P55 integr. SATA Ctrl. (AHCI) for ESX 4 to advice people!

Thanks Dave for your support :)


Last edited by Dave.Mishchenko on Wed Feb 23, 2011 11:38 pm, edited 1 time in total.

Corrected link to driver



Sat Feb 19, 2011 9:38 am
Profile

Joined: Sun Mar 27, 2011 12:46 pm
Posts: 3
Reply with quote
Post Re: Guest network error after restore
Spike wrote:
Problem solved! It was all related to the NIC driver -_-
The only one that works for me, it is the one provided by frutis here.


+1

I had the same issues. The driver in the long thread would allow me to boot but my Windows VM's couldn't get to the DHCP. This one from Frutis works for me no problems!


Sun Mar 27, 2011 1:02 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.