View unanswered posts | View active topics It is currently Thu Oct 17, 2019 7:18 am



Reply to topic  [ 3 posts ] 
 Trouble Loading up Centos5.1 32bit in ESXi host server 
Author Message

Joined: Sun Aug 23, 2009 9:20 pm
Posts: 13
Reply with quote
Post Trouble Loading up Centos5.1 32bit in ESXi host server
Hi All,

I have been install windows O/S and load up successfully,
According to setup Centos 5.1 32bit, i believe i have correct configuration setting in CentosVM. Install Centos 5.1 was succesfully, but until a reboot required after the setup finish, the screen is blank and i wait and wait, thought the system slow but i still can load up other window vm. does anyone have this issue before?

My hardware system setup:
i7 920 (VT and Hyperthread enable in Bios)
Mobo - asus p6t deluxe
Ram - 12gb ddr3
nic - intel pro1000
Raid - adaptec 2410sa

Thanks in advance,
sg


Tue Sep 29, 2009 3:26 pm
Profile

Joined: Wed Jul 15, 2009 2:50 pm
Posts: 33
Reply with quote
Post Re: Trouble Loading up Centos5.1 32bit in ESXi host server
sportivo888 wrote:
Hi All,

I have been install windows O/S and load up successfully,
According to setup Centos 5.1 32bit, i believe i have correct configuration setting in CentosVM. Install Centos 5.1 was succesfully, but until a reboot required after the setup finish, the screen is blank and i wait and wait, thought the system slow but i still can load up other window vm. does anyone have this issue before?

My hardware system setup:
i7 920 (VT and Hyperthread enable in Bios)
Mobo - asus p6t deluxe
Ram - 12gb ddr3
nic - intel pro1000
Raid - adaptec 2410sa

Thanks in advance,
sg


Did you install desktop environment? Maybe bump video memory to 16M and see if it works?


Wed Sep 30, 2009 12:56 pm
Profile

Joined: Sun Aug 23, 2009 9:20 pm
Posts: 13
Reply with quote
Post Re: Trouble Loading up Centos5.1 32bit in ESXi host server
Hi, thought i would provide more detail of what i have notice,
revise my question
This is work for me now:
During setup Centos VM, i require to partition my drive, i have select default partition setting which is "Remove linux partition on selected drive and create default layout" after all installation finish and reboot, if work fine

But when i choose to "create custom layout" (which i have done this before i select default partition).

Please correct me if i am wrong, but i believe there shouldn't be any problem.

1.i create 100MB for the /BOOT partition
(force to be primary)
2.i create xxxxMB for the /SWAP partition
3.fill up all space for the / partition (to be logical)

Does this layout correct?
Thanks you for your help, appreciated.
sg


Wed Sep 30, 2009 8:36 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.