View unanswered posts | View active topics It is currently Wed Mar 22, 2017 2:12 pm



Reply to topic  [ 49 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next
 Gigabyte GA-870A-USB3 & AMD Phenom II X4 840 3.2 QCore 
Author Message

Joined: Fri Apr 22, 2011 1:07 pm
Posts: 29
Reply with quote
Post Gigabyte GA-870A-USB3 & AMD Phenom II X4 840 3.2 QCore
Gigabyte GA-870A-USB3
AMD Phenom II X4 840 3.2 QCore
2x4GB DDR3-1333 (PC3 10600) UDIMM
4GB Kingston DTIG3/4GB USB Stick (Boot Drive)
NFS Storage on FreeNas

Image

_________________
Check out my ESXi 4.1 U1 Whitebox :)


Fri Apr 22, 2011 1:16 pm
Profile

Joined: Fri Apr 22, 2011 1:07 pm
Posts: 29
Reply with quote
Post Re: Gigabyte GA-870A-USB3 & AMD Phenom II X4 840 3.2 QCore
Been running with this new box for a few days now and I am very happy with the performance :)

_________________
Check out my ESXi 4.1 U1 Whitebox :)


Fri Apr 22, 2011 2:34 pm
Profile

Joined: Sat Apr 02, 2011 6:50 am
Posts: 52
Reply with quote
Post Re: Gigabyte GA-870A-USB3 & AMD Phenom II X4 840 3.2 QCore
Excellent! Congrats! :)


Sat Apr 23, 2011 5:53 pm
Profile

Joined: Fri Apr 22, 2011 1:07 pm
Posts: 29
Reply with quote
Post Re: Gigabyte GA-870A-USB3 & AMD Phenom II X4 840 3.2 QCore
Blue Jakester wrote:
Excellent! Congrats! :)

Thanks :)

Gonna add another 8GB ram soon, took me a while to find a nice board to run on going forward.
Was previously running just 2 Dell Dimension 5150 with 3GB of ram, so this custom build has loads more capacity for pretty low costs.
My FreeNAS box was more but then again it does have an LSI raid card and nice backplane :)

_________________
Check out my ESXi 4.1 U1 Whitebox :)


Sun Apr 24, 2011 4:54 pm
Profile

Joined: Fri Apr 22, 2011 1:07 pm
Posts: 29
Reply with quote
Post Re: Gigabyte GA-870A-USB3 & AMD Phenom II X4 840 3.2 QCore
BTW, if anyone is going for this board for a whitebox, then be aware that one of the PCI slots has the battery just behind it, so this can be an issue if fitting PCI-X/PCI cards like I have. The other 2 PCI slots have good clearance for my PRO/1000 MT Dual cards, the restricted one is fine with a single card tho :)

Image

_________________
Check out my ESXi 4.1 U1 Whitebox :)


Sun Apr 24, 2011 4:59 pm
Profile

Joined: Fri Apr 22, 2011 1:07 pm
Posts: 29
Reply with quote
Post Re: Gigabyte GA-870A-USB3 & AMD Phenom II X4 840 3.2 QCore
And some screenshots :)


Attachments:
vswitches.jpg
vswitches.jpg [ 88.14 KiB | Viewed 5675 times ]
nics.jpg
nics.jpg [ 126.73 KiB | Viewed 5675 times ]

_________________
Check out my ESXi 4.1 U1 Whitebox :)
Sun Apr 24, 2011 5:04 pm
Profile

Joined: Sat Apr 02, 2011 6:50 am
Posts: 52
Reply with quote
Post Re: Gigabyte GA-870A-USB3 & AMD Phenom II X4 840 3.2 QCore
Great screenshots! Look at all of those vSwitches and NICs :)

More memory is definitely good. I have 16G in my build and when the VMs aren't doing much it isn't needed, but when activity picks up the extra RAM is very nice for performance, especially on the MS Windows VMs.

What will you be using your machine for? Mine is pretty much just a hobby, though I am putting up a web server and running DNS on one Linux VM, and have installed MySQL on another Linux system.

Jake


Sun Apr 24, 2011 6:22 pm
Profile

Joined: Fri Apr 22, 2011 1:07 pm
Posts: 29
Reply with quote
Post Re: Gigabyte GA-870A-USB3 & AMD Phenom II X4 840 3.2 QCore
Blue Jakester wrote:
Great screenshots! Look at all of those vSwitches and NICs :)

More memory is definitely good. I have 16G in my build and when the VMs aren't doing much it isn't needed, but when activity picks up the extra RAM is very nice for performance, especially on the MS Windows VMs.

What will you be using your machine for? Mine is pretty much just a hobby, though I am putting up a web server and running DNS on one Linux VM, and have installed MySQL on another Linux system.

Jake


Thanks, its just a test area for me to practice with, we have much more complex boxes at work so the test setup at home is very handy :)
My setup isnt 100% yet as I am seeing a couple of bottle necks but its getting there. I think my switch maybe letting me down, need to test with a known good one.

_________________
Check out my ESXi 4.1 U1 Whitebox :)


Tue Apr 26, 2011 3:25 am
Profile

Joined: Sat Apr 02, 2011 6:50 am
Posts: 52
Reply with quote
Post Re: Gigabyte GA-870A-USB3 & AMD Phenom II X4 840 3.2 QCore
That's quite a setup. Are you performing VLAN tagging with the switch? What switch is it?

I'd like to have something better for my home network, but can't justify the expense ... unless I could find something very inexpensive on eBay.


Tue Apr 26, 2011 7:52 am
Profile

Joined: Fri Apr 22, 2011 1:07 pm
Posts: 29
Reply with quote
Post Re: Gigabyte GA-870A-USB3 & AMD Phenom II X4 840 3.2 QCore
Blue Jakester wrote:
That's quite a setup. Are you performing VLAN tagging with the switch? What switch is it?
I'd like to have something better for my home network, but can't justify the expense ... unless I could find something very inexpensive on eBay.

I am using vlans but had issues tagging them at the ESXi end so I have untagged setup. Its easy for me as I have a simple physical / logical setup.
I am also using Link Aggregation between my NAS (FreeNAS) & switch (BayStack 380), the switch was £70 on ebay :P

_________________
Check out my ESXi 4.1 U1 Whitebox :)


Tue Apr 26, 2011 9:56 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 49 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.