View unanswered posts | View active topics It is currently Mon Oct 16, 2017 2:05 pm



Reply to topic  [ 1 post ] 
 MSI H55M-E33 with i3 (low power consuming ESXi) 
Author Message

Joined: Wed Apr 13, 2011 4:44 am
Posts: 1
Reply with quote
Post MSI H55M-E33 with i3 (low power consuming ESXi)
Hi folks

At home I have the following hardware running ESXi 4.1 U1, i chose an i3 to have a low power consuming server with the flexibility of virtualisation with ESXi.

The hardware:

  • be quiet! Pure Power L7 300W
  • MSI H55M-E33
  • Intel i3 540
  • 8GB Memory (GeIL Value PLUS GVP38GB1333C9DC)

Onboard NIC working with the oem.tgz from somewhere else which I uploaded to /bootbank.

Added to be sure (and to not have any problems during boot) an Intel 1000 MT Desktop Adapter NIC.

Onboard storage is working in AHCI mode...

Motherboard supports VT-X and VT-D (but i3 does not support VT-D as far as I know)

Installation procedure:
Install ESXi with ESXi 4.0 U1 and upgrade with the vCLI to ESXi 4.1 U1.
Without the oem.tgz everything works, except the onboard NIC...
If you upload the oem.tgz with WinSCP to /bootbank and reboot everything should work...


Wed Apr 13, 2011 5:01 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.