View unanswered posts | View active topics It is currently Fri Mar 24, 2017 7:59 am



Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next
 HP DC 7800 
Author Message

Joined: Wed Jan 05, 2011 11:05 am
Posts: 1
Reply with quote
Post HP DC 7800
Hi All,

I have successfully installed ESX 4.1 in HP DC 7800 Workstation.
Additional HW:
- 1 x Intel 1000GT for iSCSI
- 8GB DDR2 RAM
- 160GB SATA Drive

If you have any questions - please do not hesitate to contact me.
If you want detailed HW configuration - let me know and I will upload it.
BR
Rafal


Attachments:
ESX.jpg
ESX.jpg [ 227.51 KiB | Viewed 8918 times ]
Wed Jan 05, 2011 11:31 am
Profile

Joined: Tue Dec 28, 2010 1:21 pm
Posts: 43
Reply with quote
Post Re: HP DC 7800
He'll rafal
How did you get the iscsi0 and iscsi1 disks other than datastore1?
Did you have total three disks?
Anything raided?

_________________

Manny

AMD Athlon II X4 620 Processor / M4A78T-E Motherboard, AM3 processor.
- 8 GB RAM
- WD Caviar Green WD10EARS 1TB 5400 RPM 64MB Cache SATA 3.0Gb/s
- Intel PWLA8391GT 10/ 100/ 1000Mbps PCI PRO/1000 GT


Thu Jan 06, 2011 4:28 pm
Profile

Joined: Wed Jul 15, 2009 7:14 am
Posts: 32
Reply with quote
Post Re: HP DC 7800
I've been running ESXi on my HP dc7900 for more than a year now, with no problems of any kind.


Attachments:
HP.jpg
HP.jpg [ 206.82 KiB | Viewed 8898 times ]
Fri Jan 07, 2011 8:38 am
Profile

Joined: Thu Jul 28, 2011 6:03 pm
Posts: 2
Reply with quote
Post Re: HP DC 7800
I am trying to install Windows Server 2008 std on my HP dc7800p but it seems to hang. It does this on my Dell Precision 390 as well...I would like to eventually get vCenter 4.1 on here as a VM... any luck or attempt at this?
thanks


Thu Jul 28, 2011 6:17 pm
Profile
Site Admin

Joined: Mon Mar 16, 2009 10:13 pm
Posts: 3880
Reply with quote
Post Re: HP DC 7800
4mj wrote:
I am trying to install Windows Server 2008 std on my HP dc7800p but it seems to hang. It does this on my Dell Precision 390 as well...I would like to eventually get vCenter 4.1 on here as a VM... any luck or attempt at this?
thanks

What type of virtual NIC are you using for the Windows VM?

_________________
Dave Mishchenko
VMware vExpert 2009-2013
Image
Now available - VMware ESXi: Planning, Implementation, and Security
Also available - vSphere Quick Start Guide


Thu Jul 28, 2011 9:27 pm
Profile

Joined: Thu Jul 28, 2011 6:03 pm
Posts: 2
Reply with quote
Post Re: HP DC 7800
E1000


Fri Jul 29, 2011 4:51 am
Profile
Site Admin

Joined: Mon Mar 16, 2009 10:13 pm
Posts: 3880
Reply with quote
Post Re: HP DC 7800
You might try vmxnet2 or 3 (although the e1000 should work just fine).

_________________
Dave Mishchenko
VMware vExpert 2009-2013
Image
Now available - VMware ESXi: Planning, Implementation, and Security
Also available - vSphere Quick Start Guide


Sun Jul 31, 2011 6:42 pm
Profile

Joined: Thu Oct 13, 2011 7:56 am
Posts: 4
Reply with quote
Post Re: HP DC 7800
Greetings Rafael...if you could let me know whether you were able to use the native RAID for your host OS drive, I would appreciate it. I am attempting to install ESXi4.1 on the dc7800 using two 2TB drives in a RAID 0+1 configuration for the host OS drive as well as datastore.

Thanks...Chris


Thu Oct 13, 2011 8:15 am
Profile
Site Admin

Joined: Mon Mar 16, 2009 10:13 pm
Posts: 3880
Reply with quote
Post Re: HP DC 7800
drchrise wrote:
Greetings Rafael...if you could let me know whether you were able to use the native RAID for your host OS drive, I would appreciate it. I am attempting to install ESXi4.1 on the dc7800 using two 2TB drives in a RAID 0+1 configuration for the host OS drive as well as datastore.

Thanks...Chris

What model of controller is it?

_________________
Dave Mishchenko
VMware vExpert 2009-2013
Image
Now available - VMware ESXi: Planning, Implementation, and Security
Also available - vSphere Quick Start Guide


Thu Oct 13, 2011 10:28 am
Profile

Joined: Thu Oct 13, 2011 7:56 am
Posts: 4
Reply with quote
Post Re: HP DC 7800
Hi Dave thanks for replying...

I believe it is an Intel ICH9 controller.

The HP p/n on the desktop is KA587UT#ABA, if you wanted to check full specs but I cannot find the specifics on the controller.

I can place it into AHCI mode but we would prefer to have HDD RAID failover if possible.

I have an Intel 1000 PCI NIC as I have heard there are issues with the onboard NIC for this model. I will purchase a RAID card if I absolutely cannot get the native RAID working.

Thanks for any assistance you can provide. I really appreciate your taking the time to look this over.

Regards...Chris


Thu Oct 13, 2011 11:52 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: Unvinaimba and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.