View unanswered posts | View active topics It is currently Mon Oct 16, 2017 4:16 pm



Reply to topic  [ 2 posts ] 
 ASUS Sabertooth X58 
Author Message

Joined: Sat Nov 06, 2010 8:12 am
Posts: 1
Reply with quote
Post ASUS Sabertooth X58
- ASUS Sabertooth X58
- Chipset North X58
- Chipset South ICH10R
- LGA 1366 Intel i7 950
- BIOS 0505
- RAM 12GB Kingston KHX1600C9D3K3/6GX RT

The onboard NIC does not work. I added an Intel EXPI9301CTBLK.

The motherboard has a number of RAID modes, but I have a single SATA drive selected instead. A Seagate 7200.12 1TB drive. Enabled AHCI mode instead of IDE.

Turned on Intel VT in the BIOS. It is disabled by default.

So the only BIOS changes I made were setting it to AHCI and turning on Intel VT. All other BIOS settings are default.

Because the processor is an i7, it does support vt-d.

ESXi 4.1 loaded right up and installed fine. Detected everything and after configuring the management network, was ready to go.


Sat Nov 06, 2010 8:19 am
Profile

Joined: Mon Apr 11, 2011 7:09 pm
Posts: 1
Reply with quote
Post Re: ASUS Sabertooth X58
Are you using a SATA II drive or SATA III? I have basically the same build but can't get ESX to see/recognize the SATA III drive.

I've set both the Standard SATA Channels to AHCI as well as the Marvell Controller.

Thanks in advance..


Mon Apr 11, 2011 7:15 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.